אובדן כושר עבודה הוא מצב בו אדם איבד את היכולת לעבוד באופן מלא או באופן חלקי. נכון להיום יש אפשרות להגיש תביעת א.כ.ע לחברת הביטוח בה מבוטחים בפוליסה הכוללת רכיב אובדן כושר עבודה ו/או לפנות אל המוסד לביטוח לאומי. כיוון שמדובר על תביעות מורכבות, רוב האנשים שוכרים את שירותיו של עורך דין המומחה בתחום אל מול הביטוח הלאומי וחברות ביטוח וזאת על מנת למקסם את הסיכויים לפיצויים וקצבאות. במאמר זה נשים דגש על פוליסות אובדן כושר עבודה.
תביעת אובדן כושר עבודה
אנשים אשר רכשו ביטוח אובדן כושר עבודה מוצאים את עצמם פעמים רבות נאבקים בסוללת עורכי הדין של חברת הביטוח ובבירוקרטיה הארוכה והמייגעת אשר מובילה לכך שהדרך לתגמולים החודשיים אותם הם אמורים לקבל, הופכת להיות דרך ללא מוצא. בחלק מהמקרים חברת הביטוח דוחה את התביעה והמבוטח נשאר מתוסכל. כל אלו מובילים לכך שהדרך המקצועית ביותר והקצרה ביותר למימוש הזכויות המגיעות לכם במסגרת אותו ביטוח פרטי אותו רכשתם היא באמצעות עורך דין המומחה ובעל ניסיון בתחום אובדן כושר עבודה.
מתי יכול להתרחש אובדן כושר עבודה?
אובדן כושר עבודה יכול להתרחש משום מצב בריאותי (מחלה), תאונת דרכים או תאונת עבודה. מצבים אלו יובילו את המבוטח למצב בו הוא יוכל לעבוד באופן חלקי או לא יוכל לעבוד בכלל ואילו התגמולים אותם הוא אמור לקבל מחברת הביטוח יהיו המקור להישרדות הכלכלית של אותו אדם ופעמים רבות גם משפחתו. כלומר במקום השכר החודשי הרגיל, הוא אמור לקבל מחברת הביטוח תשלומים חודשיים.
חברת הביטוח בוחנת האם אדם איבד את היכולת לעבוד באופן חלקי או מלא בהתאם לתנאי הפוליסה אותה הוא רכש. יש פוליסות המותאמות לעיסוק ספציפי ויש כאלו המותאמות לכל עיסוק סביר. בדרך כלל קבלת תגמולי הביטוח יחייבו את אותו אדם 75% אובדן כושר עבודה לפחות, כאשר הכוונה היא לפגיעה תפקודית ולא לאחוזי נכות רפואית. שכן, נכות רפואית אינה מושפעת מעיסוקו של אדם, אך הנכות התפקודית משקפת את הפגיעה הספציפית של אותו אדם בהתאם לסוג עבודתו, הניסיון התעסוקתי שלו, אפשרויות הפרנסה שעומדות בפניו ועוד.
למידע נוסף היכנסו לאתר: https://law-rl.co.il/