הקמת הישיבה – חזון ומייסדיה
ישיבת "שובי נפשי" נוסדה מתוך שאיפה להחיות את דרך הלימוד הקבלית המסורתית כפי שהועברה מדור לדור על ידי גדולי המקובלים. מייסד הישיבה, הגאון המקובל רבי עזריאל מנצור שליט"א, תלמידם של גדולי המקובלים בדור הקודם, הקים את הישיבה מתוך הכרה בצורך הדחוף להנחיל את תורת הקבלה בצורה בהירה ומעמיקה, ובדגש על שיטת העיון המיוחדת של רבי יהודה פתייה זצ"ל.
ההשפעה של גדולי המקובלים על דרכה של הישיבה
דרכה של הישיבה שואבת השראה מתורתם של גדולי חכמי הקבלה, ובראשם האר"י הקדוש ורבי חיים ויטאל, אך בדגש מיוחד על שיטת הלימוד של רבי יהודה פתייה זצ"ל, כפי שהועברה לתלמידו המובהק המקובל רבי אברהם ברזאני זצ"ל, אשר מסר אותה הלאה לראש הישיבה. בנוסף, הושפעה הישיבה רבות מתורתו של רבי מרדכי שרעבי זצ"ל, מייסד ישיבת "נהר שלום", שממנו שאב ראש הישיבה את שיטת הלימוד על פי כוונות הרש"ש.
שיטת הלימוד הייחודית של הישיבה
לימודי הקבלה בישיבת "שובי נפשי" מתקיימים על פי שיטה סדורה, המתחילה בשעות הלילה המאוחרות ונמשכת לאורך כל היום. תלמידי הישיבה עוסקים בספרי מהרח"ו, ומתעמקים בכתבי הרש"ש. בנוסף, בישיבה קיימים מסלולים ללימוד גמרא, הלכה, ופוסקים, במקביל ללימוד הקבלה.
פעילות הישיבה והוצאת ספרים
לצד הלימוד בישיבה, הוקם גם מכון להוצאת ספרים, הפועל לשימור והפצת כתבי יד נדירים של גדולי המקובלים. המכון עסק בהוצאה מחודשת של ספרים רבים, וביניהם ספרי רבי חיים ויטאל, רבי יעקב צמח, רבי יהונתן אייבישיץ, ספרי רבי חיים פלאג'י, האדר"ת ועוד.
השפעת הישיבה כיום
כיום, ישיבת "שובי נפשי" בראש עזריאל מנצור נחשבת לאחד ממוסדות הקבלה המרכזיים בירושלים, ומושכת אליה תלמידי חכמים מכל רחבי הארץ. הישיבה משמרת את מסורת המקובלים הקדמונים, וממשיכה להפיץ את אור תורת הסוד לקראת גילוי משיח צדקנו במהרה בימינו.