כולנו ראינו את הכותרות "שיעור המס של ישראל הוא הגבוה ביותר במזרח התיכון" או "ישראל מטילה מס על אזרחיה בשיעור גבוה יותר מכל מדינה אחרת בעולם". אבל יש כאלה שמגיע להם פטור. למי מגיע פטור ממס הכנסה – כל מה שכדאי לדעת.
פטור לעובדים חדשים
אחת הדרכים להפחית את נטל מס ההכנסה היא על ידי פטור אנשים מתשלום מס הכנסה עבור שנת עבודתם הראשונה והשנייה. זה ידוע בשם "פטור שנה ראשונה" או "פטור לשנתיים". ממשלת ישראל דנה בנושא זה שנים. באוגוסט 2017 הודיע שר האוצר משה כחלון כי יציע תיקון לחוק מס הכנסה על מנת לאפשר שינוי זה. התיקון יפטור אנשים עם שנת עבודה ראשונה ושנייה מהתשלום מס הכנסה למשך שנתיים, החל משנת 2019. המשמעות היא שאם מישהו מתחיל לעבוד כשכיר ב-2019 ואז חוזר אחורה, הוא לא ישלם מס.
אכן, שיעור המס בישראל אמור להיות הגבוה בעולם. שיעור המס הנוכחי הוא 2.5%, שהם יותר מכפול ממה שהיה ב-1950. זה הוביל לכמות גדולה של תלונות של אזרחים שסבורים ששיטת המס הלא הוגנת הזו פוגעת בפרנסתם ושצריך להוריד אותה.
פטור על רקע בריאותי
פטור יכול להינתן על רקע בריאותי. ובאופן עקרוני, מס הכנסה מהווה מקור מרכזי ללחץ כלכלי עבור אנשים רבים בישראל. מערכת מס הכנסה מורכבת ומבלבלת. על מנת להבין את מערכת מס הכנסה, חשוב לדעת מי צריך להיות פטור ממיסוי. השאלה מי צריך להיות פטור ממס הכנסה היא אחת השנויות במחלוקת בישראל. בעוד שיש הטוענים שצריך להטיל מס על כולם, אחרים אומרים שיש מקצועות מסוימים שאינם צריכים להיות מחויבים במס באופן עקרוני ולכן יש לפטור אותם. בעוד הוויכוח הזה נמשך, חשוב לציין שחלק גדול מהאוכלוסייה אינו משלם מיסים כלל. משמעות הדבר היא שנטל המס על האנשים שכן משלמים הללו ימשיך לגדול ככל שהם יהיו פרודוקטיביים ועשירים יותר.
צרו קשר עם מרקמן טומשין ושות' >>>