ניהול עסק במדינת ישראל הוא אתגר לא פשוט. התחרות בכל תחום הנה גדולה, המיסים, השכירות, החשמל ויתר ההוצאות גבוהות והקהל די קשה ומתחכם ברמה הצרכנית. בשל מצב זה ובשל טעויות נפוצות רבות שבעלי עסקים עושים בתחילת דרכם, ייתכן והעסק יגיע למצב שבו הוא כבר לא יכניס מספיק כסף כנגד ההוצאות וגם נכסיה של החברה לא יעמדו בתשלום החובות שלה. לרוב בעל העסק ינסה לקחת הלוואות אחת אחרי השנייה וזאת במטרה להביא את העסק להזדמנות שנייה או שלישית להתקדם ולהכניס יותר כסף כמו גם להגדיל את הרווחים כמובן אולם לרוב זה לא מצליח והעסק ממשיך לשקוע. כאשר זה קורה לא מן הנמנע שצריך להכריז על פשיטת רגל כדי לעצור את המפולת.
אפילו בהייטק זה יכול לקרות:
רונן, יזם צעיר שסיים את לימודי התואר שלו באוניברסיטה החליט לנסות להגשים את חלומו ולהקים חברת סטארט אפ. היו לו כמה רעיונות נחמדים אולם הוא התקשה למצוא להם משקיעים והחליט לקחת הלוואה בערבות המדינה, בצירוף ההון האישי שלו ולהשקיע כמה מאות אלפי שקלים בפיתוח הרעיונות שלו. המכירות של המוצרים שפיתח לא היו על פי התחזיות והוא נאלץ לפטר את העובדים שאתו כי לא יכול היה לשלם להם משכורת. הוא גם לא יכול היה להחזיק את הוצאות המשרד ולכן נאלץ לשלם קנס ולעזוב לפני תום החוזה. לאורך הזמן, בניסיון להרים את החברה רונן לקח עוד כמה הלוואות קטנות מהבנקים, חברות אשראי וגופים פיננסיים נוספים כדי לעמוד בתשלומים החודשיים ובמשכורות העובדים אולם הבור רק הלך ונהיה עמוק יותר וכאשר ביצע פעולות שונות לקיזוז בהוצאות החברה הוא נותר לבד במערכה ובעבודה, עם הכנסות של אלפי שקלים בחודש ממכירת מוצריו, ללא משקיעים ועם גירעון חודשי של למעלה מ20 אלף שקלים בחודש עבור חובות והתחייבויות שהיה צריך לשלם. רונן לא ידע היכן לקבור את עצמו ופנה לעו"ד שייעץ לו מה לעשות.
השיחה עם עורך הדין:
הביקור של רונן עם עו"ד פשיטות רגל הוביל אותו להבנה אחת ברורה – אם הוא לא יעצור את המפולת עכשיו הוא לעולם לא יזכה להזדמנות שניה לחיות את חייו בכבוד וליהנות מהכסף שהוא מרוויח בכל חודש. על כן יש להתחיל בהקדם בתהליך פשיטת רגל. בשמו החדש הליך זה נקרא הליך חדלות פירעון. הוא מיועד גם לפרטיים וגם לחברות/תאגידים. כמובן שהקריטריונים מעט שונים בין אדם פרטי לחברה אולם המשמעות הבסיסית היא ברורה – אם אין באפשרותכם לעמוד בהוצאות החודשיות וסך הנכסים שלכם נמוך יותר מסך ההתחייבויות שלכם תוכלו להגיש בקשה לפשיטת רגל. במידה ואתם עומדים בקריטריונים בית המשפט יאשר את ההליך וימנה ממונה מטעמו לטיפול בתיק.
הליך חדלות פירעון וההגבלות השונות:
במהלך הליך חדלות פירעון הממונה יפעל לכינוס נכסי החייב ותשלום מקסימלי ככל האפשר לנושים השונים בהתאם לחובותיהם. לאחר מכן יגיע עמם להסדר ויפקיד עבורכם כספים מקופת הנושים שהוא ינהל. אל קופה זו יפקיד החייב כסף למשך מספר שנים בהתאם להוראות החוק ובית המשפט ובהתאם לסכומים שיקבע לו הממונה כך שיוכל להמשיך להתקיים ולחיות ובמקביל לשלם את חובותיו בצורה מכובדת וראויה כדי לשמור גם על כבודם ויציבותם הכלכלית של הנושים. לאחר סיום ההליך ותשלומים חודשיים של החובות – יקבל החייב הפטר שינקה לו את יתר חובותיו ויאפשר לו להתחיל את חייו בשנית. חשוב להיעזר בעו"ד פשיטות רגל מקצועי ומנוסה בתחום שילווה אתכם בתהליך ויעזור לכם להתנהל בצורה נכונה וראויה מול הממונה ובית המשפט על מנת לקבל את ההפטר המיוחל.