בשנים האחרונות אנחנו נחשפים יותר ויותר לנשים אשר מתמודדות עם פגיעות מיניות, בין אם מדובר על פגיעות שבוצעו על ידי אנשים קרובים אליהן, החל מבני משפחה וכלה בחברים ומכרים, ובין אם מדובר באנשים שהן לא הכירו אותם אך פגעו בהן מינית, במקום עבודה, בצבא, בחוגים, באירועים ובכל מקום אחר.
פגיעה מינית יכולה לבוא לידי ביטוי בצורות שונות ומגוונות. הפגיעה יכולה לבוא באופן קיצוני, כמו אונס ומעשי סדום וכן היא יכולה להתבצע בצורה, לכאורה, פחות קשה, דוגמא הטרדה מינית באופן כזה או אחרת. בכל מקרה, כל פגיעה יכולה לייצר נזק משמעותי לנפגעת, הן מבחינה פיזית ובוודאי מבחינה נפשית. נשים רבות מוצאות את עצמן מתמודדות עם טראומה עקב פגיעות מיניות לאורך שנים ארוכות.
כל הטרדה ופגיעה מינית היא עבירה פלילית שהמדינה צריכה להחליט האם להגיש כתב אישום נגד הפוגע או לא. אך לנפגעות עומדת גם הזכות להגיש תביעה אזרחית לקבלת פיצויים. במקרה כזה מי שייצג אותן יהיה עו"ד פגיעה מינית שמתעסק בתחום.
מי אמור לייצר את הנפגעות ואיך זה מתבצע?
ייצוג נפגעות פגיעה מינית, כאמור, מתבצע על ידי עורכות ועורכי דין המתמחים בייצוג נפגעי פגיעה מינית. הם מייצגים אותם ואותן מול הרשויות השונות, כולל כאשר מתנהל הליך משפטי אותו מנהלת המדינה. מעבר לכך, עורכי הדין מייצגים אותם ואותן בעת תביעות אזרחיות לקבלת פיצויים.
הייצוג מתבצע כמובן בהליך המשפטי, אך במקרים רבים היום עורכי דין מייצגים את הלקוחות שלהם גם בציבור ובתקשורת כאשר יש צורך להסביר על המקרה ולספק את כל המידע אודותיו. היום במקרים רבים, העניין נידון לא רק בין כותלי בית המשפט אלא גם בכלי התקשורת השונים.