הדרך להצלחה עם הקמת סטארט אפ יכולה להיות מאתגרת במיוחד אולם אם תבצעו את העבודה בצורה נכונה ומקצועית תוכלו להגדיל את הסיכויים שלכם להצליח. כל יועץ מקצועי, בוודאי כזה עם התמחות בפיתוח סטארט אפים, יספר לכם כי לאחר מציאת הרעיון שלכם וגיבוש המוצר שלכם שאמור לפתור את הבעיה – תצטרכו לבצע בדיקת היתכנות. אז לפני שאתם מתפטרים מהעבודה הקיימת שלכם ורצים בדרך להגשמת חלום הסטארט אפ שלכם, בדקו תחילה שלרעיון שלכם יש ביקוש ועניין.
מהי בדיקת היתכנות?
בדיקת היתכנות היא למעשה בדיקה שאתם מבצעים כדי לראות שיש למוצר שלכם עניין או ביקוש. הרעיון הוא לעשות את המינימום הנדרש מבחינת משאבים, זמן עבודה ומאמץ כדי לפתח את המוצר שאתם יוצרים אבל ברמה כזו שהוא יספק תועלת ללקוחות שלכם. הרעיון הוא לייצר הדמיה קרובה למציאות ככל האפשר של מה שמספק המוצר שלכם במינימום השקעה כספית והשקעה של זמן ולו רק כדי לבחון את הביקוש לשירות או למוצר. לדוגמה אם אתם רוצים לייצר רובוט בינה מלאכותית שייעץ באופן אוטומטי לאנשים איזו משכנתא כדאי להם לקחת ולשאוף אליה במשא ומתן עם הבנקים השונים בהתאם למצב שלהם אז יכול להיות שפיתוח המערכת עשויה לעלות הרבה מאוד כסף ולערוך זמן לא מועט. בינתיים תוכלו לעשות שת"פ עם כמה יועצי משכנתא פעילים ולהציע את השירות אונליין באתר במהירות. אנשים יבצעו פניה באתר ותוך דקות אחד היועצים יספק להם תשובה מהירה בהתאם לנתונים שהם שלחו באתר. זה הכי קרוב למה שהמערכת אמורה לספק ובמינימום השקעה ומאמץ.
מחקר מתחרים וסקר שוק:
לאחר מכן יהיה כדאי לבצע מחקר מתחרים, לבדוק שאין משהו דומה למתחרים שלכם וכמובן לסקור את השוק. האם הוא קיים בכלל, האם יש לו ביקוש באופן כללי, האם יש קהל יעד שאפשר לבסס סביבו את המוצר, היכן הוא נמצא ואיך תוכלו להגיע אליו? ועוד.
מחפשים חברת ייעוץ לסטארט אפים? הקליקו הל בקישור Startplan