ביטול חוזה קניית דירה: באילו מצבים זה אפשרי?

חלומם של רבים מהישראלים קשור לרכישת דירה בית פרטי או כל נכס שישמש למגורים או עבודה, ויהיה מניב במקרה של השכרה או הותרת ירושה ראויה לדורות הבאים. קניית נכס מקרקעין מספקת בטחון ויציבות כלכלית, בעיקר בשוק הנדל"ן הישראלי שבו מחיר הדירות רק עולה ועולה. לעיתים, למרות הרצון הגדול לרכוש נכסים, יש לא מעט תקלות בעת ביצוע העסקה. תקלות כאלה עלולות להוביל לביטול החוזה מול המוכר או הקונה. אבל באיזה מצבים אפשר לבטל הסכם מקרקעין? הנה כמה דוגמאות:

 

ערך דירה גבוה יותר

ביטול חוזה מקרקעין יכול להתרחש במקרים שגילו המוכרים כי הדירה שהם מוכרים מחירה גבוה משמעותית ממה שחשבו כאשר הציעו את הדירה למכירה וחתמו על החוזה. במקרים כאלה חשוב להיוועץ עם עורך דין לגבי ביטול חוזה דירה וההשלכות שלו.

 

איתור נכס במחיר נמוך יותר

ביטול חוזה לאחר חתימה יכול לקרות גם כשהרוכשים מצאו נכס מתאים וזול יותר. על פי בית המשפט חשוב לקיים כל חוזה ומי שחתם עליו צריך לעמוד מאחורי חתימתו. לכן גם  כאן דרוש עורך דין מקרקעין מקצועי.

 

פגמים בחוזה

לעיתים מתגלים בדיעבד פגמים בחוזה שעלולים לסכן את מי שחותם עליו. לעיתים החוזה נחתם מול אדם שאין לו יכולת להפעיל שיקול דעת, וכאן יש עילה מספקת לביטול חוזה. גם כאשר הצד השני מפר את התנאים של החוזה: תהיה עילה לביטול. לכן יש להתייעץ עם המומחים בתחום דיני מקרקעין כדי להבין מה המשמעות של הביטול.

 

ביטול חוזה מול קבלן

לצערנו לא מעטים סיפורי האימה בנוגע לדירות מקבלן שלא נבנו עד הסוף או שקבלת המפתח התעכבה בצורה משמעותית. במקרים כאלה תיתכן עילה לביטול חוזה מקרקעין.

לסיכום, מי ששם לב כי העסקה שהוא ביצע מסכנת אותו כלכלית, חשוב שייוועץ עם עורך דין נדל"ן מקצועי להכרות הזכויות שלו במצבים כאלה ואחרים.