עד לפני מספר שנים, כידוע, היה קשה מאוד להתקין פרגולה קבועה במבנים פרטיים או אחרים בישראל, והסיבה לכך היתה, שעל מנת להתקין פרגולה היה צורך בהיתר בנייה מיוחד. עם רפורמת הפרגולות שהממשלה העבירה, היום הרבה יותר קל להתקין פרגולות מסוגים שונים, ולכן אנחנו יכולים לראות, יותר ויותר אנשים מתקינים פרגולות בבתים או בכל מקום אחר.
הפרגולה המועדפת על מרבית הישראלים, באופן לא מפתיע, היא פרגולה שאפשר לפתוח ולסגור באמצעות מתג החשמל. מדובר בפרגולה אשר בלחיצה על המתג, אפשר לפתוח ולסגור אותה, כך שהיא תהיה מקורה באופן מלא או חלקי. ניתן להתקין פרגולה חשמלית במגוון רחב של מקומות במבנה, בין אם זה במרפסת, חצר, גינה, גג או במקומות אחרים. כמובן שניתן להתקין אותה גם במבנים פרטיים וגם במבנים אחרים.
התקנת פרגולה חשמלית מתבצעת על ידי גורמים מקצועיים, שמתמחים בפרגולות באופן כללי ובהתקנת פרגולות אלומיניום חשמליות בפרט. כמובן שהתקנת פרגולה כזו, מתבצעת בסיום תהליך העבודה של המבנה, דרך חיבור הפרגולה למערכת החשמל של המבנה. ההחלטה איזו פרגולה להתקין, מבחינת עיצוב, סגנון וכדומה, זו בחירה שמתבצעת בהתאם לעיצוב המבנה, לגודל ולשטח שלו.
הבחירה בפרגולה חשמלית עדיפה על פני פרגולה רגילה. הן בגלל שהיא הרבה יותר נוחה לשימוש והן בגלל שהיא הרבה יותר יעילה. במקום שאנחנו נעבוד עם פרגולה רגילה, כזו שאנחנו לא יכולים לשנות את תוואי הקירוי שלה, אנחנו נהנים כאן מאפשרות לעבוד עם פרגולה אשר בימים חמים אפשר לפתוח אותה ובימים קרים אפשר לסגור אותה.
צריך לומר, אף על פי שנדמה שפרגולה כזו קשה הרבה יותר לתפעול ותחזוקה, זה לא בהכרח נכון. אומנם מדובר על מערכת הרבה יותר מורכבת, אך עדיין קל מאוד לתחזק ולתפעל אותה. כל מה שצריך לשם כך, זה להשתמש בפרגולה חכמה, פרגולה של חברה מתקדמת שמספקת את כל הרכיבים הנדרשים וכמובן רצוי להזמין איש מקצוע שיעשה זאת. הוא יודע את העבודה ועדיף שהוא יהיה אחראי על כך ולא שום גורם אחר.
לסיכום, פרגולה חשמלית היא פתרון אידיאלי למגוון רחב של מבנים מסוגים שונים.