כל מי שסבל במהלך חייו מהצקות חוזרות ונשנות לגבי גודל האף שלו, יודע עד כמה ניתוח אף יכול לשפר את המצב. פתאום כל הפנים משתנות, האף נהיה קטן וישר יותר והפנים נראות הרבה יותר אטרקטיביות ויפות. אך לא פעם קורה כי הניתוח לא מצליח בהתאם לציפיות, דבר שעלול לגרום לא מעט אכזבה ותסכול עבור המטופל. הסטטיסטיקה מצביעה על כך כי כ – 10% מכלל המטופלים אשר עוברים ניתוח אף, נאלצים לחזור לניתוח חוזר. ניתוח אף לא מוצלח יכול להתבטא בחוסר סימטריה מסוים, הטיה של האף לאחד הכיוונים או בעיות נשימה כתוצאה מניתוח כושל. חשוב לציין כי במקרים כאלו ניתן לבצע ניתוח אף חוזר, אך ניתוח זה נחשב למסובך יותר מהניתוח המקורי. ניתוח אף דורש מיומנות רבה יותר מצד המנתח, ולכן חשוב לבחור היטב עם מי בוחרים לעבוד.
ניתוח אף לא מוצלח – מה עושים עם זה?
קודם כל, חשוב לציין כי מיד לאחר הניתוח האף יהיה נפוח יותר, ולמעשה הוא יגיע לצורה הסופית שלו רק כשנה לאחר הניתוח. לכן בתקופה הזו חייבים להיזהר על האף, יש להימנע ממשחקי כדור או מכל פעולה אשר עלולה להרוס את תוצאות הניתוח. הדבר נכון גם לגבי שינה על הצד, היות ובזמן השינה האף נמעך על הכרית ועלול לקבל הטיה קלה. אך לעיתים מדובר על ניתוח רשלני או פשוט ניתוח לא מוצלח, דבר המחייב ניתוח חוזר. ניתוח זה יהיה קשה יותר, היות ומדובר על אזור שכבר עבר שינויים ולכן הוא יהיה רגיש יותר. בחלק מהמקרים ניתן להשתמש בחומצה היאלורונית על מנת לפסל את האף, ובכך להימנע מהמורכבות והסיכונים של ניתוח נוסף. במקרים אחרים, משתילים סחוס שנלקח מהאוזן, על מנת לתקן את מראה האף. כמובן שישנם גם מקרים קלים יותר, הדורשים רק שיוף קל או הרמת זווית.
לסיכום, כל מי שחווה ניתוח אף לא מוצלח חייב לגשת לרופא מנתח מקצועי ומוכר, על מנת להתייעץ לגבי המשך הטיפול. ניתוח אף חוזר נחשב לניתוח קשה ומורכב יותר, ולכן ניגשים אליו רק אם אין שום ברירה אחרת.