כיצד להגדיר כרטיס קול בקיובייס בקלות ובמהירות

איך להגדיר כרטיס קול בקיובייס: השיטה הכי פשוטה שתשנה לכם את החיים!

אז אתם רוצים להקליט, לערוך וליצור מוזיקה, ולא סתם מוזיקה, אלא מוזיקה שתגרום לשכנים שלכם לחשוב שיש פסטיבל אצלכם בבית? הגעתם למקום הנכון! היום נדבר על איך להגדיר כרטיס קול בקיובייס – ה-DAW (Digital Audio Workstation) שיגרום לכם להרגיש כמו מאסטרים של סאונד. אם אתם אוהבים מוזיקה, אבל גם קצת סובלים מהחיווט המוזר הזה של כרטיסים, אנחנו כאן כדי לעשות את זה קל ונעים.

מה זה כרטיס קול ואיך זה משנה את כל המשחק?

מרגע שנכנסים לעולם ההקלטות, הכרטיס קול הוא אחד מהאלמנטים היותר חשובים במערכת שלכם. תחשבו על כרטיס הקול כמו על הדלת הראשית לסטודיו שלכם: אם היא לא מכילה את מה שצריך, כל השאר לא משנה. אז מה עושים?

  • חיבור הפלאים – כרטיס הקול הלכה למעשה הוא הממשק בין המחשב שלכם לדרמות המוזיקליות שלכם. הוא מבצע המרה של סיגנלים אנלוגיים לדיגיטליים, וזה מה שהופך את הכל למוזיקה.
  • שיפור איכות הסאונד – איכות התוצאה הסופית תלויה ישירות בכרטיס הקול שלכם. כרטיס טוב יכול לקחת את הסאונד שלכם לרמה אחרת לגמרי – כמו קו אלחוטי יוקרתי הפונה לסאונד של פרויקטים מארץ אחרת.
  • פיצול ערוצים – כרטיסים איכותיים מאפשרים הקלטה פיצול של ערוצים, כך שאפשר להקליט גיטרה ושירה בו זמנית מבלי שהאחד יהרוס את השני.

אז איך מתחילים להגדיר כרטיס קול בקיובייס?

השלב הראשון והחשוב מכל הוא לחבר את הכרטיס לקומפיווטר. בדיוק כמו שיש חסרון גדול בידידות של חיבור מודם שלא מצליח להתחבר לאינטרנט, גם כאן אם הכרטיס לא מחובר – אין מוזיקה!

להלן הצעדים להמיר את הקול שלכם ליצירה ממגנטת:

  1. חיבור הכרטיס: באמצעות USB, FireWire או Thunderbolt (אם אתם אוהבים טכנולוגיות מתקדמות), חברו את הכרטיס למחשב שלכם.
  2. התקנת נהגים: זה הזמן להתקין את הדרייברים של הכרטיס. היצרן שלכם בטח הכין מדריך מצוין, אם לא – זה הזמן לעיין במדריכי ההתקנה או לחפש בגוגל (האח הגדול שסוחב אותנו קדימה).
  3. הגדרות בקיובייס: פתחו את קיובייס (לאחר שהתקנתם את הדרייברים, כמובן). לחצו על 'Devices' ואז 'Device Setup'. שם תמצאו את ברירת המחדל לכרטיס שלכם. ברגע שהכרטיס נמצא – אתם בדרככם להקלטות שיציבו אתכם ממרחקים.

בואו נדבר על משאבי הקלטה והגדרות ייחודיות!

אתם יודעים, כשמדברים על קיובייס רוב האנשים יודעים שזה לא סתם DAW – מדובר במכונה שמקומה בשמיים לצד חתימות של דיג'ייז מפורסמים. כדי להיות שם, צריך להבין כמה דברים חשובים:

  • הגדרות דיגיטליות: קבעו את קצב הדגימה, ובחרו את הקצב המתאים לכל סשן ההקלטות שלכם. קצב תגובה גבוה יכול לשפר את איכות ההקלטה, אך ידרוש עיבוד מדויק יותר.
  • ערוצי הקלטה: לכולנו יש שירים שהיינו רוצים להקליט – הכירו את כרטיס הקול שלכם, הקצו ערוצים לכל מכשיר מעורב – לא לשכוח שירים מקובלים מאוד עשויים לכלול כלים שונים שפשוט חייבים לקבל מקום.
  • חשוב לבחון: עבדו עם רמות הקלטה על מנת להימנע מעיוותים, מכירים את אלו שמגעילים וגורמים לכם למלא את השיר בדינמיקות מוזרות? בדיוק ככה.

האם אפשר להקליט בלי כרטיס קול?

ובכן, אפשר, אבל זה כמו ללכת לתצוגת אופנה בלי מכנסיים – לא ממש מומלץ. דאווקים פועלים גם עם כרטיסי קול של מחשבים ניידים, אבל אי לכך התוצאה לא תהיה משביעת רצון ביחס לכרטיסים מקצועיים.

שאלות נפוצות (או שהיו יכולים להיות נזקקים)

1. מה עושים אם כרטיס הקול לא מזוהה בקיובייס?

עליכם לבדוק אם הדרייברים מותקנים כראוי ואם הכרטיס מחובר פיזית למחשב. אם זה לא עוזר, נסו לאתחל את קיובייס או את המחשב.

2. איזה קצב דגימה מומלץ?

אופציה טובה היא 44.1KHz, אבל אם המוזיקה שלכם יותר מתקדמת, קצב דגימה גבוה יותר יכול לשפר את האיכות.

3. האם נדרשת כרטיס קול יקר?

לא תמיד, המהות היא באיכות, ולא במחיר. יש כרטיסי קול במחירים סבירים שמספקים תוצאות מעולות.

4. מהו החשיבות של תוכנה לכלי נגינה?

תוכנות עיבוד קול מסייעות לשלב את הכלים השונים בצורה מקצועית, הן חלק חשוב מהיצירה המוזיקלית.

5. מה לעשות אם המוזיקה רעשנית מדי?

ודה, אל תשכחו כי לפעמים יש צורך לשדרג את הקלטות או למקצועיות – לא כל מה שאנו אוהבים מגיע עם הסאונד המושלם אותן לא נשכ

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
יואב בן-דוד

יואב בן-דוד

יואב בן-דוד הוא מומחה להשקעות בתחום הפיננסים והנדל"ן. בזכות ניסיון עשיר של משפחתו מזה חמישים שנה בתחום הפיננסים, גם יואב החליט להצטרף לתחום ומאז הוא משמש כיועץ השקעות בכיר בחברות מובילות. יואב הוא בלוגר מקצועי וגם חובב גלישה בזמנו הפנוי.

כתוב/כתבי תגובה