אילו אביזרי בטיחות צריכים להיות בחניון שלכם?

עמודים גמישים

רוצים להבטיח את בטיחות החניון שלכם ולדאוג לכך שכל אדם אשר נמצא בו ישמור על הבטיחות שלו? מיקום של אביזרי בטיחות זה הדבר החכם ביותר שאתם יכולים לעשות בכדי לעמוד במטרה הזו ולהבטיח שאתם תוכלו להגביר את רמת הבטיחות בחניון. במאמר נשתף אתכם במספר אביזרי בטיחות שלא יהיה כדאי לכם לוותר עליהם.

  • פס האטה – בעזרת פס האטה תוכלו להוביל להאטה במהירות הנסיעה בחניון שלכם, דבר שעשוי להביא להפחתה בהיתכנות של תאונות לא צפויות. פסי האטה יכולים להגיע בסוגים שונים, בהתאם לרמת המהירות שאתם רוצים להגביל. תבחרו בפסי האטה בהתאם לחניון שלכם והגבלת המהירות שמתאימה לו באופן ספציפי.
  • עמודים – תוכלו למקם עמודי תיחום גמישים ניידים או קבועים, כך שהנמצאים בחניון יוכלו לדעת בצורה ברורה לאן עליהם לנסוע וכיצד עליהם לנסוע בחניון בכדי להבטיח שהם לא יסתבכו בחניון ויוכלו לצאת ממנו ולהיכנס אליו ללא שום בעיה. זה ללא ספק עשוי להקל על הנמצאים בחניון.
  • מפריד נתיבים – שימוש במפריד נתיבים עשוי לעזור בצמצום של תאונות בתוך החניון שלכם. זה ללא ספק דבר שיהיה כדאי לכם לחשוב עליו אם אתם רוצים להבטיח את הבטיחות של הנוכחים בחניונים שלכם. אתם רק צריכים לוודא כמובן שאתם בוחרים לקנות אביזרי בטיחות איכותיים שמיוצרים על ידי חברה מוכרת בעלת מוניטין טוב.

אבזור החניון שלכם צריך לקרות תוך כדי התחשבות באופי הספציפי של החניון. כך למשל, אם מדובר בחניון גדול עם סכנות מסוימות, אז צריך להציע פתרונות הולמים לכל סכנה שעלולה לבוא לידי ביטוי.

דבר שיהיה כדאי לכם לקחת בחשבון זה התייעצות עם גורם מקצועי שיוכל לעזור לכם ולספר לכם על כל הדברים שאתם צריכים לחשוב עליהם בכדי להבטיח שאתם הופכים את החניון שלכם למקום בטוח ככל שניתן.

התייעצות עם גורם מנוסה שיוכל להסביר לכם על הדברים שאתם צריכים להתייחס אליהם כאשר מדובר על הבטיחות בחניון שלכם עשויה להקל עליכם ולאפשר לכם לדעת בדיוק מה אתם צריכים לעשות בכדי להבטיח שאתם תוכלו להיות מרוצים מההתנהלות שלכם בסופו של דבר.

עלייה במסה – מה זה אומר בעצם?

עלייה במסה

כשאנחנו שומעים את הביטוי "עלייה במסה" בהקשר לגוף שלנו, אז בדרך כלל זה יכול להיות אחד מהשניים, או שמכוונים לעלייה במסת שריר או שמכוונים לעלייה במסת שומן. כעת עולות השאלות, למה שאנחנו נרצה בכך וכיצד אנחנו יכולים להפיק את זה.

הרעיון של עלייה במסה מיועד למגוון רחב של אנשים, בין היתר ספורטאים או כל מי שעוסק בפעילות גופנית, הן ברמה של חובבים והן ברמה של מקצועניים, וכן זה מתאים לאנשים שאינם עוסקים כלל בפעילות גופנית, במיוחד כשמדובר על בני נוער, אנשים מבוגרים (קשישים) וכן אנשים חולים.

נתחיל מעלייה במסת שריר. בדרך כלל הרעיון פונה לאנשים שעוסקים בפעילות גופנית ברמה כזו או אחרת. הרעיון הוא מאוד פשוט. אנחנו רוצים לבנות מסת שריר בשביל שנוכל לבצע את הפעילות בצורה סדירה, בשביל שנוכל להפעיל כוח וכן בשביל שתהיה לנו אנרגיה מספקת בגוף על מנת לבצע את הפעילות בעצימות מסוימת.

צריך לומר, לא בכל פעילות ספורטיבית זה נדרש. יש מקרים בהם אין חשיבות גדולה למסת שריר, למשל בקרב ספורטאי סיבולת, דוגמא אנשים שרצים ריצות ארוכות, זה פחות משמעותי, לעומת זאת ספרינטרים (אצנים), זה משמעותי יותר מאחר והם צריכים להפעיל אנרגיה לטווח זמן קצר והם משתמשים גם בכוח שהשרירים מעניק להם לשם כך.

עלייה במסת שריר נכונה גם עבור חבר'ה צעירים שרוצים להתגייס לצבא ולעמוד בדרישות של יחידות קרביות ומן הסתם גם עבור מי שרוצה לחטב את הגוף שלו באמצעות שרירים.

עלייה במסת שומן זה כבר עניין מעט שונה. הרבה פעמים המטרה בעלייה שכזו, היא לא רק בקרב ספורטאים (כאן מדובר על כאלה שעוסקים בהרמת משקולות כבדים, ספורטאים בענפי לחימה וכדומה), אלא גם בקרב אנשים מהשורה שיש להם בעיה מסוימת. דוגמא טובה לכך הם אנשים שמתמודדים עם מחלות אשר גרמו להם לירידה חדה במשקל, הם ירצו לעלות מסת שומן על מנת להחזיר את הגוף שלהם למשקלם הטבעי.

חשוב לציין כאן ילדים וקשישים שזקוקים למסת שומן, בין היתר בשביל להגן על הגוף שלהם מפני נפילות ופציעות.

 

תלושי שכר

תלושי שכר

תלושי שכר הם דבר חשוב ומהותי מאוד בכל מקום עבודה. על פי חוק, מעסיק מחויב לתת תלוש שכר לכל עובד אשר עובד במקום העבודה אשר הם עומדים בראשו. תלוש שכר הוא מסמך חשוב ומשמעותי מאוד הרלוונטי לצורך בירורים שונים בין המעסיק לבין העובד. באמצעות התלוש, העובד יודע האם המעסיק שילם לו בהתאם להיקף עבודתי, בהתאם לגובה השכר אשר נקבע מראש ובהתאם לכל שאר הזכויות אשר מגיעות לו. את תלוש השכר יש להעניק לעובד מקסימום 9 ימים לאחר היום שבו הוא מקבל את המשכורת החודשית שלו.

מה מכילים תלושי שכר

כאמור, תלוש שכר הוא מסמך חשוב ודומיננטי מאוד הן עבור בירור של העובד אל מול המעסיק שלו והן לצורך מימוש זכויות בעת הצורך מהמוסד לביטוח הלאומי. כך למשל תלוש שכר נחוץ מאוד לצורך מימוש זכויות בתאונת עבודה, לידה, דמי עבודה ועוד. תלוש השכר צריך לכלול את הפרטים הבאים: ותק העובד, מידע חיוני לעובד הכולל בו את הותק המצטבר של העובד ותאריך תחילת העסקה, פירוט העבודה שבגינה משולם השכר לאותו האדם, מספר ימי המחלה והחופשה אשר נוצלו באותו היום. כמו כן בתלוש מצוין פירוט של דמי ההבראה ששולמו לאדם במידה ואכן שולמו באותו החודש, דמי חופשה ועוד. התלוש יכיל גם  תשלום נוסף ששולם לאדם באותו החודש כגון: נסיעות או כל דבר אחר. מדובר במסמך המכיל את כל הפרטים האישיים של האדם, הפרטים הנוגעים לעבודתו של האדם במקום עבודה ועוד.

חובתו של המעסיק בנוגע לתלושי שכר

כאשר מדובר בתלושי שכר, הרי שחלה חובה על המעסיק להנפיק אותם מדי חודש בחודשו באופן קבוע לכל עובד. מעסיק אשר לא נותן תלוש שכר לעובדיו בגין העבודה בכל חודש או מעסיק אשר מעניק תלוש שכר אשר לא כולל את כל הפרטים הנדרשים בתלוש זו או כולל פרטים לא נכונים, הוא מעסיק אשר ניתן לתבוע אותו. מדובר בהפרה של דיני עבודה וכל מעסיק אשר עובר חוק זה חייב לעמוד לבירור. כל עובד חייב  לוודא שהמעסיק שלו מעניק לו מדי חודש בחודשו בזמן הנכון, תלוש שכר אשר מכיל בו את כל מה שחשוב שהוא יכיל.