פילה אמנון בנייר כסף על האש: מתכון מנצח הקיץ

פילה אמנון בנייר כסף על האש: סוד טעם שלא תרצו לפספס!

תחום המטבח התפתח בזמן האחרון בצורה מרשימה, ולא רק בגלל השקות מרשימות של מסעדות בשמות מפוצצים. אחד מהמנות שהפכו לאהובות במיוחד על שולחננו הוא פילה אמנון בנייר כסף על האש. מדובר במנה שהיא לא רק טעימה אלא גם קלה להכנה, אידיאלית לימים חמים של קיץ או סתם סביבה נינוחה ליד המדורה. אז מה הסוד של המתכון הזה? ואיך אפשר לשדרגו? בואו נכנס לליבת העניין!

מדוע לבחור באמנון?

אז למה דווקא פילה אמנון? בואו נבחן כמה יתרונות של הדג הזה:

  • עושר בטעמים: קיימת עדינות בחושי הטעם של פילה אמנון, שיש לה התאמה מושלמת עם כל מיני תוספות.
  • בריאות: דג האמנון מכיל חלבונים איכותיים, חומצות שומן אומגה 3 וכל זה בלי הרבה קלוריות.
  • קלות הכנה: מתאים גם לקהל הבשלנים המתחילים, הרי אפשר פשוט לזרוק את זה על האש!

איך מכינים פילה אמנון בנייר כסף בדרך המושלמת?

הכנת המנה היא פשוטה, ומה שנדרש זה כמה חומרים בסיסיים ו… (הפתעה!) נייר כסף. כן, כן, אתם לא טועים. הנה המתכון:

המצרכים:

  • 2 פילה אמנון (טריים, כמובן!)
  • שום קצוץ (דבר שלא יכול להזיק – פשוט להיזהר לא להגזים!)
  • שקית תבלינים לדגים (או תערובות תיבול אחרות לפי טעמכם)
  • שומן או שמן זית (על מנת לשמור על עסיסיות).
  • ירקות: פלפלים, קישואים, בצל (לטעם וריח, כמובן).

שלבי ההכנה:

אז יצאנו לדרך:

  1. חתכו גזריות מהירקות ובסיס לתבשלן בצד.
  2. מצרפים את פילה האמנון לתוך נייר הכסף, מוסיפים את השום ותערובת התיבול.
  3. מוסיפים את הירקות ופיזור של שמן זית.
  4. מקפלים את נייר הכסף כך שהדג יהיה סגור ומוכן לעל האש.

ולמה לא לשכוח את התוספות?

עכשיו לפני שמוצאות את נייר הכסף על האש, יש להוסיף תיבול בשביל להעניק לדג את הכוח הנוסף שלו. כאן כמה רעיונות לתוספות שיכולות לשדרג את המנה:

  • רוטב לימון וברנדי (יוצא מטריף!).
  • תוספת של תבלינים ייחודיים כמו בזיליקום או רוזמרין.
  • שום עם פפריקה – השישיית עתידית!

איך הצלוי הכי טוב?

הרגע המעניין ביותר! אחרי שהמוכנות נעשות, זה זמן לזרוק את המנה על הגריל. הקפידו לנהוג לפי ההנחיות הבאות:

  • חום בינוני – גבוה, בישול של כ-15-20 דקות.
  • פעם אחת הפכו את החבילה בשביל להבטיח בישול אחיד.
  • תמיד בדקו שהדג מבושל עד הסוף – יוצא יותר טוב ממה שאתם חושבים!

שאלות ותשובות על פילה אמנון בנייר כסף

מה ייחודי בעשיית פילה אמנון בנייר כסף?

הדרך בה אנו סוגרים את הדג יוצרת אפקט של אידוי, משאיר את הדג עסיסי וטעים.

האם ניתן להשתמש בנייר כסף בעבודות מחדש?

כמובן! נייר הכסף מצוין לחימום מחודש או להכנה של מנות נוספות.

מה המטרה של תיבול הדג?

עושר הטעמים מעניק לדג את הטאץ' הקסום שלו.

האם תוספות ירקות הכרחיות?

לא, אך הן מוסיפות חיוניות ובחירה גישות וטעימות.

מסקנה: פילה אמנון – ההשקעה שתשקול!

לסיום, פילה אמנון בנייר כסף הוא לא רק מתכון נפלא אלא חוויה קולינרית בכל מובן. הוא ממחיש שלא צריך להשקיע שעות במטבח כדי ליהנות ממנה עשירה בטעם. עם התיבול הנכון, ירקות טריים ושיטה פשוטה, אפשר לסחוף את כל המשפחה והחברים לסעודה בלתי נשכחת! אז יש לכם את כל המידע כדי להתחיל להכין את המנה הזו. אל תשכחו לחייך וליהנות מכל ביס.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
יואב בן-דוד

יואב בן-דוד

יואב בן-דוד הוא מומחה להשקעות בתחום הפיננסים והנדל"ן. בזכות ניסיון עשיר של משפחתו מזה חמישים שנה בתחום הפיננסים, גם יואב החליט להצטרף לתחום ומאז הוא משמש כיועץ השקעות בכיר בחברות מובילות. יואב הוא בלוגר מקצועי וגם חובב גלישה בזמנו הפנוי.

כתוב/כתבי תגובה