מזונות שכדאי להקפיא ולחסוך כסף בקלות

"`html

חסכון בבישול: 10 מזונות שכדאי להקפיא!

כולנו מכירים את המצב הזה: חזרנו הביתה אחרי יום ארוך, פתחנו את המקרר, וגילינו שאין שום דבר מעניין לאכול. בשלב הזה, אפשר לחשוב על פתרונות כמו הזמנת פיצה או לנסות לבשל משהו עם חצי קישוא ולימון שנשכחו בפינה. אבל, מה אם הייתי מספר לכם שיש מזונות שיכולים להציל אתכם מהמחלות הללו? הכירו את אפשרות ההקפאה.

מדוע כדאי להקפיא ירקות?

ירקות הם בלתי נפרדים מהתפריט הבריא שלנו. הם מלאים בויטמינים, מינרלים, וסיבים תזונתיים. הקפאה של ירקות עוזרת לשמור על ערכיהם התזונתיים לאורך זמן. אז הנה מספר ירקות שכדאי לכם לשקול להקפיא:

  • ברוקולי: שומר על ויטמין C ומלא בסיבים תזונתיים.
  • סלק: ישמר את הטעמים שלו ויהיה זמין לכל סלט.
  • גזר: מצד אחד מתוק, מצד שני בריא; הקפאה מאריכה את חייו.
  • פפריקה: מוסיפה צבע לכל מנה והקפאה שומרת על טעמה.

מתי להקפיא ירקות?

הזמן הטוב ביותר להקפיא ירקות הוא כאשר הם בשיא העונה שלהם. כך תצליחו להשיג את הטעמים המרביים ואת הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר.

פירות – הכל מתוק יותר כשהם קפואים?

פירות הם גם מקור נהדר לנוגדי חמצון. אפשר להוסיף אותם למגוון דברים כמו שייקים, גלידות ואף לקינוחים. אז אילו פירות כדאי לכם להקפיא?

  • בננות: פירות מתוקה שיכולה לשדרג שייקים.
  • תותים: טעימים ביותר כאשר הקפאתם אותם כשהם בשיאם.
  • אפרסקים: פירות שמוסיפים מתיקות גם אחרי ההקפאה.

כיצד להקפיא פירות?

חשוב לשטוף ולחות פירות היטב לפני ההקפאה. היזהרו לארוז אותם מיד לאחר ההקפאה; השאירו להם מקום לנשום!

אילו חלבונים כדאי להקפיא? האם כדאי בכלל?

חלבונים הם מרכיבי תזונה חשובים שיכולים לשדרג כל מנה. כאן נכנסים לתמונה כמה חלבונים טובים להקפאה:

  • עוף: אפשר לארוז ולקפוא לדיסות עתידיות.
  • דג: מספק אבן בניין נפלאה לתפריט הבריא שלכם.

טיפים להקפאת חלבונים

שימו לב: כדאי לארוז את הבשר בחתיכות קטנות כדי להקל על ההפשרה בעת הצורך.

שאלות נפוצות

כמה זמן אפשר לשמור על מזון מוקפא?

באופן כללי, ירקות יכולים לשמור על תוקפם במשך 6-12 חודשים, בעוד שלחלבונים יש טווח של 3-12 חודשים.

האם ההקפאה פוגעת בטעם?

לא בהכרח! הקפאה טובה שומרת על הטעם והמרקם של המזון.

אפשר להקפיא גם מרקים?

בהחלט! מרקים הם אפשרות נהדרת להקפאה. שימו אותם במיכלים אטומים.

איך יודעים שהם לא מצחינים?

אם המזון נראה, מריח או טעים לא טוב, אל תאכלו אותו. תמיד תוודאו שהוא נראה בסדר.

האם כל מזון יכול להיות מוקפא?

לא כל המזונות מתאימים להקפאה – ישנם כמה שאם תקפיאו אותם, הם לא יחזרו לעצמם, כמו ירקות עם הרבה מים כמו מלפפונים.

לסיכום

הקפאת מזון היא אחד מהכלים הפשוטים והיעילים ביותר לשדרוג תזונה בריאה, חסכון בזמן וכסף. עם התבוננות נכונה על מה לבחור ומה ניתן להקפיא, אפשר להבטיח שתמיד יהיו לכם שלל אפשרויות לארוחה. אז בפעם הבאה שתכניסו למקפיאכם ירקות, פירות או חלבונים, תדעו שהחלטתם החלטה נכונה מינהל רוחבית!

"`

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
יואב בן-דוד

יואב בן-דוד

יואב בן-דוד הוא מומחה להשקעות בתחום הפיננסים והנדל"ן. בזכות ניסיון עשיר של משפחתו מזה חמישים שנה בתחום הפיננסים, גם יואב החליט להצטרף לתחום ומאז הוא משמש כיועץ השקעות בכיר בחברות מובילות. יואב הוא בלוגר מקצועי וגם חובב גלישה בזמנו הפנוי.

כתוב/כתבי תגובה