לשון הרע על פי החוק בישראל כולל דיבורים שונים אשר המשותף ביניהם הוא בהיותם גורמים לנזק לאדם שעליו דברו. הדיבורים הללו יכולים להיאמר בעל פה, עשויים להיות כתובים ואפילו להתפרסם בשער בת רבים. אחת החזיתות הבולטות בהן לשון הרע עלול להיות מזיק ופוגע במיוחד הוא בעבודה. כל מי שממלא תפקיד מסוים משקיע משאבים ומוטיבציה במילוי תפקידו. והוא חפץ לרכוש אמון, להתקדם ולהצליח. אך בכוחו של לשון הרע לתקוע מקל בגלגלים, ולהביס אנשים מוצלחים מאוד.
דוגמאות למקרים של לשון הרע בעבודה
לשון הרע בעבודה עשוי להיאמר על ידי גורמים שונים.
- מעסיק – כאשר מעסיק מספר דבר גנאי על העובד שלו לעיני עובדים אחרים. והוא מגלה את קלונו ברבים. הוא מתאר כישלונות או מחדלים ובעצם פוגע בשמן הטוב של העובד. כמו כן עשוי המעביד להעלות דברים אלו על הכתב, ולציין שמות של עובדים אשר שגו, לא מילאו תפקידם כיאות וכדומה. במידה ומדובר בדברים שאינם נכונים, או שהדברים מוגזמים הרי עשוי הדבר להיחשב כלשון הרע בעבודה.
- עמיתים – במקום העבודה אנחנו מכירים עמיתים. במקרים רבים העמיתים מתיידדים ביניהם ונהנים מאווירה נעימה וחברית. אבל במקרים רבים אחרים שוררת מתיחות ותחרות של ממש. מה שעלול לגרום לרצון של אחד לפגוע בשמו הטוב של חברו. ולו בשביל לזכות בקידום על חשבון העניין. כאשר עמית מספר דברי גנות על חברו, בין אם זה לאזני המעסיק ובין אם הדברים מכוונים לאזני אחרים, הדבר עלול לגרום לנזק ולהיחשב כלשון הרע.
- גורמים בכירים – בחברות גדולות ובארגונים מסועפים יש גורמים ברמות שונות. כל אחד מהדרגים הגבוהים הינו בעל יכולות וסמכויות רבות. כך שמילים עלולות להיות בעלות השפעה רבה. כך שסיפורים בגנות עובד תמיד עלולים להיות נזק אמיתי.
לברר את הזכויות ואת האפשרויות
במידה ונתקלתם במצב של לשון הרע בעבודה, כדאי יהיה לברר באמצעות לחיצה כאן מה אומר החוק בעניין, ומה ניתן לעשות על מנת להתמודד בכבוד עם הסיטואציה. כי שמנו הטוב חשוב לנו, וגם התפקיד בעבודה הינו משמעותי לחיים שלנו.