אחת הסיבות העיקריות שבגינן חברות ביטוח דוחות תביעות של מבוטחים בכל הקשור לביטוח בריאות, ביטוח חיים או ביטוחים אחרים שקשורים כך או אחרת למצב בריאותי, היא בגין חוסר מסירת מידע מלא ומדויק מצד המבוטח.
מדובר על סיטואציה בה המבוטח איננו מספק לחברת הביטוח את כל המידע אודותיו ואודות המצב הרפואי שלו, לטענת החברה, ועל כן, כאשר הוא תובע מימוש פוליסה, החברה רואה את עצמה משוחררת מכך, הרי אין סיבה שהיא תתממש את הפוליסה כפי שהיא, אם היא נרכשה ללא גילוי מידע מלא מצד המבוטח.
מבוטחים שמוצאים את עצמם בסיטואציה כזו, יכולים לפעול בצורות שונות. בכל אופן בו הם בוחרים לפעול, עליהם לשכור את שירותיו של עו"ד ביטוח על מנת שיספק להם את הייצוג המשפטי הדרוש עבורם, מול חברת הביטוח.
כיצד אפשר לנהוג במצב כזה
חשוב לומר, עצם זה שחברת הביטוח טוענת טענה כזו, לא אומרת שהיא אמיתית וגם אם כן, זה לא בהכרח רלוונטי.
ראשית, אפשר להוכיח שהמצב הבריאותי של המבוטח בעת רכישת הפוליסה דווח במלואו ובצורה אמינה והשינוי במצבו התרחש לאחר מכן.
שנית, אפשר לטעון שאין קשר בין השינוי לבין התביעה. שכן, אם המבוטח תובע מסיבות מסוימות, זה עדיין לא אומר שזה קשור למצבו הרפואי לפני רכישת הפוליסה.
שלישית, יש לבחון את סעיפי הפוליסה היטב ולראות האם ניתן למצוא פרצות שונות בכל הקשור לגילוי המצב הרפואי ומסירת המידע מצד המבוטח.
ארבע, יש לבחון האם בכלל קיים קשר בין הפוליסה לבין מצבו הבריאותי קודם לכן או עכשיו. ייתכן מאוד שאין בכלל קשר בין הדברים ולכן אין סיבה לחברת הביטוח לא לממש את הפוליסה.