למה אף פעם לא מצליחה לי האפייה?

apple-pie-3723444_640

אנשים רבים אוהבים לאפות, ולכך מעדיפים להגיש עוגות ומאפים, שהכינו בעצמם. יש לכך מגוון רחב של יתרונות הנאה מבילוי במטבח והרגשת ביטחון באפייה, המאפים יוצאים יותר בריאים כי האופים יודעים בדיוק אלו חומרים יש בעוגה, ניתן לאפות מאפים בריאים יותר ללא חומרים משמרים שיש בתוך המאפים הקנויים. אך לעומת כלל היתרונות האלו, יש עובדה מצטערת גם לאחר שמצאתם מתכון טוב, קניתם חומרי גלם יקרים והשקעתם שעה במטבח כדי לאפות עוגה בתקווה שהיא תצא מוצלחת, ולבסוף אתם מגלים לאכזבתכם שהעוגה לא יצאה טוב יכול להיות שהיא לא תפחה מספיק, ויכול להיות שהיא דחוסה מידי או לא טעימה. לא כדאי לכם לפרוש מאפייה, רק מפני עוגה אחת שיצאה באופן לא תקין, אז נברר מה הסיבות לכך, למה אף פעם לא מצליחה לי האפייה? 

למידע על סדנת אפייה לנערות לחצו כאן!

ערבוב עוגות בחושות יותר מידי 

אחת הסיבות לכך שעוגה בחושה, שהכנתה נחשבת לאחת מהקלות, יוצאת דחוסה מידי, היא ערבוב העיסה יותר מידי, לכן לא סתם בהוראות המתכונים לעוגה בחושה ניתן למצוא את המשפט "מערבבים את הקמח לתוך החומרים רק עד הטמעתם בלבד". יש לדעת כי עוגה שעורבבה יותר מידי יוצאת דחוסה ויבשה, כדי להימנע מערבוב יתר יש לערבב עד שלא רואים את הקמח. 

הקצפת חלבונים בקערה לא נקייה 

בעוגות שבהן נדרשת הקצפה של חלבונים יתכן כי לאחר ההקצפה תקבלו מין נוזל, שלא התרומם כלל בעת ההקצפה. בעיה זו נובעת מהסיבה כי הקערה שבה הוקצפו החלבונים לא הייתה נקייה. יש לדעת כי חלבונים לא יכולים לסבול טיפה אחת של שומן, שטיפה כזו גורמת להם לא להפוך לקצפת, לכן יש להשתמש במכשירים ייעודיים לצורך הפרדת החלמון מהחלבון, וכן להקציף רק בקערה נקייה ויבשה. 

עבודה עם בצק של עוגיות שהוא לא קר 

אם אתם מכינים בצק פריך הקפידו על כלל פשוט, שיחסוך לכם הרבה עוגמת נפש, הקפידו לעבוד עם בצק קר. יש לקרר את הבצק, זאת אומרת לאחר הלישה יש לקרר את הבצק אחרי הרידוד, וגם לאחר יצירת הצורות עד לאפייה בתנור.

 

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
יואב בן-דוד

יואב בן-דוד

יואב בן-דוד הוא מומחה להשקעות בתחום הפיננסים והנדל"ן. בזכות ניסיון עשיר של משפחתו מזה חמישים שנה בתחום הפיננסים, גם יואב החליט להצטרף לתחום ומאז הוא משמש כיועץ השקעות בכיר בחברות מובילות. יואב הוא בלוגר מקצועי וגם חובב גלישה בזמנו הפנוי.

כתוב/כתבי תגובה