ההבדל בין מסחר בבורסה בארץ לבין מסחר בבורסה בארה"ב

השקעות ברכישת עסקים

לרובנו ישנה נטייה טבעית לסחור בבורסה בתל אביב, אך האמת שישנן אפשרויות אחרות. הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת לנו לסחור בכל בורסה שנרצה. כל הפעולות של קנייה ומכירה מתבצעות בצורה מקוונות, כל מה שאתם צריכים זה לפתוח חשבון בחברת ברוקראז' ולהתחיל לסחור. בדיוק כפי שאתם יכולים מהבית לרכוש מניות ולבצע פעולות בבורסה של תל אביב, כך אתם גם יכולים לבצע מסחר בבורסה בארה"ב. בהתחשב בכך שהבורסות בחוץ לארץ זמינות למסחר, נשאלת השאלה מהו ההבדל בין מסחר בארץ לבין מסחר בארה"ב.

ההבדל הראשון הוא אפשרויות המסחר שכמובן גדולות יותר בארה"ב. כאשר חברה מנפיקה מניות בבורסה היא בוחרת את הבורסה שבה היא מבצעת את ההנפקה ולכן ישנו הבדל בין הבורסות השונות. בכל אחת יכולות להיות חברות שונות אשר פעולות בה. כאשר אתם סוחרים בבורסה בתל אביב אתם יכולים להשקיע בכמה מאות חברות המונפקות בה. אנו מדברים על כ 400-450 חברות הפעילות בבורסה התל אביבית. לעומת זאת כאשר סוחרים בבורסה בארה"ב ישנו היצע גדול של מניות של חברות שונות.

שימו לב שאנו לא מדברים אך ורק על היצע מניות גדול יותר אלא על מגוון מניות מתעשיות שונות שאינן נסחרות בארץ. לדוגמה ניתן להסתכל על תעשיית הנפט, בארה"ב היא מפותחת מאוד אך בישראל היא כמעט לא קיימת. מסיבה זו בבורסה בארה"ב תוכלו למצוא מניות של חברות מתחום הנפט שלא תוכלו למצוא בבורסה בתל אביב. כמו כן לבורסה בארה״ב יש יותר דינאמיות, ישנו היצע גדול של חברות חדשות המונפקות בבורסה ותמיד יוצרות הזדמנויות חדשות, לעומת החברות הנסחרות בבורסה בתל אביב – שם לא מתחדש הרבה.

הגודל של הבורסה בארה"ב והיקף הפעילות שבה יוצרים יותר הזדמנויות עבור המשקיעים. ניתן להשיג הרבה יותר תוצאות במסחר טכני בארה"ב לעומת מסחר טכני בארץ. הרי העיקרון של מסחר טכני הוא ריבוי פעולות לטווח קצר, אך בבורסה הישראלית פשוט אין הרבה פעילות בהשוואה למסחר בארה"ב.

מבחינה טכנית של מתן פקודות המסחר השונות, אין הרבה הבדל בין הבורסה בתל אביב לבין בורסאות בארה"ב. המסחר היום מתבצע מהבית בצורה אלקטרונית ורכישת מניות בבורסה בארה״ב מתבצעת בדיוק כפי שמתבצעת רכישת מניות בארץ. אין צורך לקבל החלטה האם לסחור בבורסה בארה״ב או בבורסה בישראל; בהחלט ניתן לרכוש מניות בשתי הבורסות במקביל. למעשה מומלץ מאוד לפזר את ההשקעות על מנת להפחית את הסיכון ואתם בהחלט יכולים להרכיב תיק השקעות המורכב ממניות ישראליות הנסחרות בבורסה בתל אביב לצד מניות של חברות מהבורסה בארה״ב.

אך למסחר בבורסה בחו״ל ישנו גם חיסרון, במידה ואתם עוסקים במסחר פונדמנטליסיטי. במקרה שכזה עליכם לקרוא דוחות כספיים ולנתח את ביצועי החברה על מנת לזהות פוטנציאל השקעות. לפעמים בגלל קשיי השפה זה קצת יותר מורכב .

עוד על מסחר תוכלו לשמוע בריאיון עם מאיר וילנסקי (לשער מנכ”ל City Index  ישראל) או להיכנס לבלוג שלו.

כיצד מתבצע המסחר

על מנת לבצע מסחר בבורסה אין צורך בברוקר אישי, ניתן לפתוח חשבון באחת מחברות הברוקראז׳ ולהתחיל לסחור באופן עצמאי. לאחר פתיחת החשבון תקבלו תוכנת מסחר באמצעותה תוכלו לבצע את הפעולות השונות. התכנה בעצם מספקת לכם גישה לזירות מסחר מסביב לעולם בזמינות של 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. באמצעות מערכות אלו ניתן לסחור במניות. מטבע חוץ ושאר מוצרים פיננסיים. על מנת לסחור במניות בבורסה בישראל, בארה״ב או בכל אחת אחרת אתם רק צריכים חיבור אינטרנט זמין אשר יאפשר לכם לעשות את כל הפעולות מכל מקום, אפילו בעזרת הטלפון הנייד.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
יואב בן-דוד

יואב בן-דוד

יואב בן-דוד הוא מומחה להשקעות בתחום הפיננסים והנדל"ן. בזכות ניסיון עשיר של משפחתו מזה חמישים שנה בתחום הפיננסים, גם יואב החליט להצטרף לתחום ומאז הוא משמש כיועץ השקעות בכיר בחברות מובילות. יואב הוא בלוגר מקצועי וגם חובב גלישה בזמנו הפנוי.

כתוב/כתבי תגובה